Charles Dickens
Charles John Huffam Dickens (7 februarie 1812, Landport, Anglia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei – 9 iunie 1870, Gads Hill Place, Anglia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei) romancier, critic social și scriitor englez din secolul al XIX-lea.
Magyar73
Română16
O viață prea bună strică adesea caracterul, la fel cum mâncarea prea abundentă strică stomacul, și în aceste cazuri, atât trupul, cât și sufletul se vindecă cu succes doar prin leacuri nu numai neplăcute, ba chiar dezgustătoare.
Omul nu poate să se perfecționeze cu adevărat, dacă nu-i ajută și pe alți să se perfecționeze.
Omul trebuie să-și respecte vocația, oricare ar fi aceasta, și să ceară celorlalți, s-o respecte, dacă această vocație este demnă de respect.
Hărnicia este sufletul oricărui fel de muncă și chezășia prosperității.
Adevărul este întotdeauna curajos.
Prima regulă a afacerilor: fă pentru celălalt ceea ce ai vrea ca celălalt să facă pentru tine.
Încă nu există un asemenea deal în vârful căruia să nu ajungă, în cele din urmă, perseverența.
Ceva ce se află la înălțime nu este întotdeauna mai presus de orice, și nu întotdeauna este josnic ceva ce ocupă o poziție joasă.
Viața ne este dată cu condiția indispensabilă de a o apăra cu vitejie până în ultima clipă a vieții.
Dragostea este cea mai interesantă și cea mai scuzabilă dintre toate slăbiciunile umane.
Minciuna directă sau evazivă, exprimată sau nu, este întotdeauna minciună.
Literatura... este obligată să fie fidelă poporului, este obligată să lupte cu pasiune și râvnă pentru progresul, prosperitatea și fericirea lui.
Dintre toate invențiile și descoperirile în știință și arte, dintre toate consecințele importante ale dezvoltării surprinzătoare a tehnicii, pe primul loc este tipărirea cărților...
Un om viu și fără minte este mai îngrozitor decât unul mort.
Dacă doriți să recompensați onestitatea, dacă doriți să încurajați binele, să-i ajutați pe cei neglijenți, să smulgeți răul din rădăcină sau să corectați defectele, educația este singurul lucru necesar, singurul scop demn de a fi avut în vedere.
În această lume, folositor este oricine care este în stare să ușureze povara altuia.