Cărțile sunt moștenirea pe care un mare geniu o lasă omenirii și care sunt transmise din generație în generație, ca dar pentru urmașii care nu s-au născut încă.
Nu consider că omul pierde timpul dacă nu se îndeletnicește cu treburile statului. Dimpotrivă, eu susțin opinia că timpul este petrecut cu mai mult folos dacă ne îndeletnicim cu ceva care nu produce zgomot, care nu atrage atenția.
Am preferat întotdeauna bucuria, veseliei. Veselia este un fel de a te comporta, pe când bucuria este o stare a minții. Veselia e de scurtă durată, bucuria e permanentă și constantă.
Omul este cea mai înclinată spre veselie creatură dintre toate cele create de Dumnezeu; tot ceea ce este sub el sau deasupra lui înclină spre seriozitate.
Acela care are un nas fin pentru tot felul de aluzii și atacuri, percepe cele mai nevinovate cuvinte drept înșelăciune și incitare - în vreme ce viciile strigătoare la cer și rătăcirile de tot felul îl interesează doar în cărți.
Cuvintele, dacă sunt alese cu grijă, au o asemenea forță încât ceva scris pe hârtie produce adesea o impresie mai puternică decât ceva văzut cu propriii ochi.
Lucrul cel mai important și cel mai greu pentru un spirit puternic e să se abțină: lacul stă liniștit într-o vale, dar e nevoie de munți ca să poată fi ținut în loc.
Cele mai de neînfrânat patimi ale tuturor ființelor vii sunt senzualitatea și foamea; prima apare din tendința constantă de a da naștere la urmași, iar a doua, din autoconservare.
Vicleanului calculat și indiferent îi este mai simplu să convingă o femeie că o iubește și să aibă succes, decât îndrăgostitului pătimaș cu exprimarea lui înflăcărată a sentimentelor.